Overnight oats med ribs, citron og vanilje


Morgenmad

Sofie Engkjær
Overnight oats med ribs

På under fem minutter kan du i et syltetøjsglas røre simple ingredienser sammen til en lækker, cremet og frisk køleskabsgrød, også kaldet overnight oats, så kan morgenmaden nemt snuppes med på farten. Grøden kan spises med toppings såsom hasselnøddesmør med kakao, ristede mandler eller hakket mørk chokolade, men grøden smager også skønt i alt sin enkelthed, hvis det skal gå ekstra stærkt.

Ingredienser


30 g. finvalsede havregryn

6 g. chiafrø

100 g. mælk

50 g. yoghurt naturel

En håndfuld frosne ribs

1 tsk. Vaniljesukker

1/4 øko citron, skallen heraf

Fremgangsmåde


1

Rør alle ingredienser godt sammen til en grød i et syltetøjsglas eller i en lufttæt beholder og opbevar grøden på køl natten over. Næste morgen toppes grøden med hasselnøddesmør med kakao og et drys frysetørrede hindbær.

Tips og Tricks


Hvis ikke du har ribs i fryseren eller i haven, så forhandler supermarkederne en skovbærblanding på frost (husk at koge dine bær fra frost inden brug), som nemt kan erstatte ribs. Du kan også toppe grøden med nøddesmør eller chokolade, inden du kommer grøden på køl, så er det ekstra nemt at tage morgenmaden med i hånden på en travl morgen. Du kan naturligvis også erstatte vaniljesukker med et nip vaniljepulver og tilsætte en dadel for mere sødme.


Overnight oats med ribs, citron og vaniljeNem og sund chiagrød

Tags