Øllebrød


Morgenmad

Sofie Engkjær
Øllebrød uden øl

Øllebrød er en nostalgisk morgenmad, som er billig, nærende, sød og mætter godt. Den kan toppes med alt fra æble til flødeskum og derfor både serveres som morgenmad eller dessert. Øllebrød er oplagt at lave, hvis du har lidt gammelt rugbrød, der snart skal bruges, på den måde kan tørre rugbrødsrester trylles om til et lækkert varmt måltid.

Ingredienser


3 skiver rugbrød m. kerner

2,5 dl. vand

0,5 dl. mandeldrik el. almindelig mælk

1 dadel, hakket og uden sten

2 tsk. brun farin

1 tsk. vaniljepasta/vaniljesukker

0,5 tsk. kanel

0,25 tsk. kardemomme

0,5 appelsin, skallen heraf

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Skær rugbrød i tern og kom det i en lille gryde sammen med vand og mælk. Lad rugbrødet suge væsken til sig i ca. 30 minutter. Tilsæt dernæst de resterende ingredienser og bring gryden i kog. Skru ned på lav varme og rør hyppigt i grøden i ca. 8-10 minutter, til grøden når sin rette cremede konsistens.

Tips og Tricks


Tilsæt gerne en ekstra dadel eller mere brun farin for en sødere grød, du kan også bruge en stavblender til at gøre grøden mere blød og ensartet eller tilsætte flere kerner såsom solsikkekerner og hørfrø. Top evt. grøden med græsk yoghurt, nøddesmør og revet appelsinskal som på billederne.


Øllebrød med appelsin

Tags