Nemme koldhævede boller


Morgenmad

Sofie Engkjær
Koldhævede chiaboller

Gør dig selv den tjeneste at røre en nem, koldhævet dej sammen i aften, så du kan nyde friskbagte boller i morgen tidlig – helt uden besvær. Ingredienserne har du sandsynligvis allerede på lager, og du skal kun bruge én skål og et par skeer. Det betyder, at både arbejdet og opvasken er minimal. Det bliver ikke meget nemmere!

Ingredienser


4 dl. koldt vand

10 g. gær

3/4 tsk. fint salt

1 tsk. sukker

1 spsk. olivenolie

25 g. chiafrø

50 g. grovvalsede havregryn

100 g. groft mel

215 g. hvedemel

Fremgangsmåde


1

Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, sukker og olie. Rør godt rundt.

2

Tilsæt chiafrø og havregryn, og bland dem grundigt i væsken. Rør groft mel og hvedemel i lidt ad gangen, indtil du får en klistret dej. Dejen skal ikke æltes. Dæk dejen til, og lad den hæve i køleskabet natten over.

3

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Brug en ske til at forme 6 boller, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 15-18 minutter, indtil de er gennembagte og lyder hule, når du banker på bunden.

Tips og Tricks


Husk at holde øje med bagetiden, da den kan variere fra ovn til ovn. Hvis dejen føles meget fast, kan du nøjes med at tilsætte en del af hvedemelet. Bollerne kan fryses eller nydes friskbagte med tandsmør, ost eller pålægschokolade. En bedre start på dagen findes ikke!


Koldhævede bollerKoldhævede boller med havregryn

Tags