Gør dig selv den tjeneste at røre en nem, koldhævet dej sammen i aften, så du kan nyde friskbagte boller i morgen tidlig – helt uden besvær. Ingredienserne har du sandsynligvis allerede på lager, og du skal kun bruge én skål og et par skeer. Det betyder, at både arbejdet og opvasken er minimal. Det bliver ikke meget nemmere!
Ingredienser
4 dl. koldt vand
10 g. gær
3/4 tsk. fint salt
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
25 g. chiafrø
50 g. grovvalsede havregryn
100 g. groft mel
215 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, sukker og olie. Rør godt rundt.
Tilsæt chiafrø og havregryn, og bland dem grundigt i væsken. Rør groft mel og hvedemel i lidt ad gangen, indtil du får en klistret dej. Dejen skal ikke æltes. Dæk dejen til, og lad den hæve i køleskabet natten over.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Brug en ske til at forme 6 boller, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne i 15-18 minutter, indtil de er gennembagte og lyder hule, når du banker på bunden.
Tips og Tricks
Husk at holde øje med bagetiden, da den kan variere fra ovn til ovn. Hvis dejen føles meget fast, kan du nøjes med at tilsætte en del af hvedemelet. Bollerne kan fryses eller nydes friskbagte med tandsmør, ost eller pålægschokolade. En bedre start på dagen findes ikke!