Hvis du har en rest risengrød på køl, så er du kun få ingredienser fra lækre sprøde klatkager. Eller planlægger du at lave risegrød så lav en stor portion, så kan du servere klatkager næste morgen. Det eneste det kræver er en rest risengrød, æg, vaniljesukker, hvedemel og smør til stegning. Du kan servere klatkagerne med lige det, du synes bedst om.
Ingredienser
400 g. kold risengrød
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. rørsukker
2 spsk. hvedemel
Smør til stegning
Fremgangsmåde
Alle ingredienser blandes godt sammen i en skål.
Smelt en skefuld smør på en middelvarm pande og brug ca. 2 spsk. dej til at lave hver klatkage. Steg klatkagerne til de er gyldne på hver side og gennembagte i midten.
Tips og Tricks
Hvis du spiser klatkagerne til morgenmad, kan du servere dem med lidt frisk frugt, et drys kanelsukker og græsk yoghurt eller skyr. Du kan også servere dem til et mellemmåltid med knuste valnødder og lidt ahornsirup. Prøv også at afkøle dem for at tage dem med i madpakken.