Hjemmelavet is med vanilje, saltflager og Toblerone er en nem is, der hverken kræver mange ingredienser, tid eller en ismaskine. Isen smager godt serveret i en isvaffel, bæger eller til bananpandekager med friske bær. Opskriften er lavet med lys Toblerone men tilsæt gerne en blanding af hvid, lys og mørk Toblerone.
Ingredienser
1/2 l. piskefløde
En dåse kondenseret mælk
200 g. lys Toblerone, eller en blanding af hvid, lys og mørk
1/2 tsk. flagesalt
1 tsk. vaniljepasta
En håndfuld mandler
Fremgangsmåde
Rist mandler i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft i ca. 8 minutter.
Tilsæt piskefløde til en skål og pisk fløden til en cremet og stiv flødeskum. Hak Toblerone groft og tilsæt 150 g. af chokoladen til en skål med kondenseret mælk, flagesalt og vaniljepasta, rør godt rundt. Vend blandingen af kondenseret mælk og chokolade forsigtigt i flødeskummet. Kom dernæst isen i en rugbrødsform og pynt den med den resterende Toblerone og hakkede ristede mandler. Frys i mindst fire timer og server den lækre is til pandekager og friske bær.
Tips og Tricks
Har du ikke Toblerone? Så prøv opskriften med Daim, chokoladeskildpadder, Smarties eller noget helt fjerde. Bare du har piskefløde og kondenseret mælk, så kan du lave lige den is, du synes bedst om. Prøv dig frem og eksperimenter med forskellige smage - tilsæt også gerne noget hakket hvid nougat og et drys honning for at fremhæve smagen af Toblerone.