En nem proteinrig salat bestående af butterbeans, cherrytomater, frisk basilikum, olivenolie, citron og salt og peber, som både er billig og nem at lave, er det oplagte tilbehør til aftensmaden. Salaten er fyldig og passer særligt godt serveret til fladbrød, falafler og dips. Den kræver begrænset med forberedelse og kan røres sammen fem minutter inden spisetid.
Ingredienser
1 dåse butterbeans (240 g. drænet vægt)
100 g. cherrytomater
En håndfuld frisk persille
1 tsk. olivenolie
30 g. pinjekerner
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af.
Dræn en dåse butterbeans for væske og skyl bønnerne grundigt. Dup dem tørre og kom dem i en skål.
Skær cherrytomater i halve og rør dem i skålen med bønner.
Hak persille groft og rør det ligeledes i skålen sammen med olivenolie, salt og peber.
Drys ristede pinjekerner over salaten og server straks.
Tips og Tricks
Hvis ikke du er glad for pinjekerner, så erstat dem gerne med ristede cashewnødder eller andre nødder og eller kerner. Du kan også servere salaten med balsamicoglaze for lidt sødme, og du kan røre frisk mozzarella i salaten, så bliver den ekstra god!