Jeg kan let komme til at spise det samme pålæg igen og igen, så da jeg fik lyst til at udvide mit repertoire, kom jeg i tanke om æggesalat. Jeg har dog lavet et par modifikationer fra den klassiske variant, hvilket kun har gjort den endnu mere lækker. Denne variant er lavet med græsk yoghurt, som gør den cremet og let, og så er den rørt med persille som et alternativ til purløg. En skøn klassiker til frokostbordet.
Ingredienser
2 æg
1/2 løg
3 spsk græsk yogurt
1 tsk sennep
1 tsk karry
1/2 tsk paprika
1 tsk citronsaft
En håndfuld frisk persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kog æggene i en kasserolle med kogende vand i 8 minutter og lad dem dernæst køle af i koldt vand.
Pil og hak æg, løg og persille. Bland dressingen af de resterende ingredienser og vend æg, persille og løg i blandingen. Smag til med salt og peber.
Tips og Tricks
Jeg anbefaler at gange æggesalaten op, så har du til et par dage. Den er særligt god på påske- eller julebordet. Du kan med fordel komme et par finthakket syltede agurker eller æble i salaten og toppe med karse.