Dette er ikke en reste-ret, det plejer det som reelt at være. Men til gengæld er det en super god prep-food, som jeg gør brug af, når min uge er travlest. De smager fuldstændig fantastisk og passer til så meget forskelligt. Jeg serverede disse brød med en god omgang tzatziki, og mere behøver jeg faktisk ikke. De mætter godt og kan spises både lune og kolde. Brødene kan fryses og det gør det nemt for mig, blot at tage et op til min aftensmad eller frokost. Alt efter om du har lyst til indisk, asiatisk, græsk mm., så går de bare til så meget forskelligt. De er absolut bedst frisklavet og de går også udmærket, til dagen efter. Men så bliver de tørre og seje. Lava-salten er ikke et must, MEN det er virkelig godt. Salten har en svag, metallisk smag og så smelter en så fint på det varme brød. Udover dette kan i krydre jeres brød med mange forskellige krydderier. Før i tiden ville jeg bage brødene i ghee (klaret smør), men en god olie klarer det ganske fint. Jeg brugte olivenolie, fordi jeg elsker smagen, men du kan benytte dig af den der står dig nærmest. Jeg har brugt Joe Kurt Naturel og det fungerede fuldstændig fantastisk. Lidt skeptisk er man vel altid, men jeg er positivt overrasket og ingen af mine gæster, kunne smage forskel.
Ingredienser
25g gær
2dl lunkent vand
150g fuldkornsmel
2 tsk salt
1 spsk sukker
400-500g hvedemel
Olie, sesamfrø og lava salt (eller andet drys/salt)
Fremgangsmåde
Opløs gæren og rør herefter din Joe Kurt, salt, sukker og fuldkornsmel i.
Tilsæt din hvedemel lidt efter lidt og ælt den smidig
Nu skal din dej hæve i et par timer.
Når din dej er hævet til dobbelt størrelse, skal den deles i 10-12 boller og rulles ud, runde og flade.
Bag dine brød på en varm pande med lidt olie.
Pensle dine brød med lidt mere olie, drys med sesamfrø og lava salt.
Tips og Tricks
Har du ikke lava salt, så brug andet flagesalt. Det smelter så dejligt på både brødet og din tunge. Det smager simpelthen så lækkert!