Mexicansk inspireret salat med havreris


Mexicansk salat med haveris

En frisk, sprød og fyldig mexicansk inspireret salat med havreris. Havreris kan bruges ligesom almindelige hvide ris, og de er særligt gode til at give måltidssalater fylde. I denne opskrift får havrerisene selskab af sorte bønner, majs, avocado, rød peberfrugt, persille og salatost. Salaten kan serveres som en måltidssalat med tortillachips, guacamole, salsa eller cremefraiche til.

Ingredienser


Havreris

2 dl. havreris

3 1/2 dl. vand

1/4 tsk. salt

Salat

1 lille ds. majs

1 ds. sorte bønner

1 avocado

1 rød snackpeber

En håndfuld frisk persille

150 g. salatost

Dressing

2 spsk. olivenolie

1/2 citron, saften heraf

2 tsk. balsamicoeddike

2 tsk. kokossukker

Et nip chiliflager

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Kom havreris, vand og salt i en lille gryde. Kog op uden låg og skru ned på lav varme, når vandet koger og læg låg på. Lad havrerisene småkoge i ca. 11-13 minutter. Sluk for varmen og stil gryden til side.

2

Dræn majs og sorte bønner for væske og skyl grundigt i en si. Lad majs og bønner og dryppe af. Skær avocado og peberfrugt i tern og hak persille groft.

3

Rør havreris, majs, bønner, avocado, peberfrugt, persille og salatost sammen i en skål.

4

Rør derefter ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, rør rundt og server.

Tips og Tricks


Du kan bruge koriander i stedet for persille og rød cheddar i tern som alternativ til salatost. Hvis friske majs er i sæson, smager det ekstra lækkert at koge en majskolbe og derefter skære majsene af kolben i stedet for at anvende dåsemajs. Havreris kan købes i helsekosten og velassorterede supermarkeder, men du kan naturligvis også bruge brune eller hvide ris som alternativ.


Mexicansk salatMexicansk inspireret salat

Tags