Mexicansk inspireret salat med falafler


Mexicansk inspireret salat med falafler

Mexicansk inspireret salat med falafler, tortilla chips, syltede rødløg og salatost er en nem, velsmagende og mættende måltidssalat, som kan laves på kort tid og gerne som større portion, så der både er til frokost og aftensmad. Salaten har det hele - den er fyldig med sine sorte bønner og bulgur, den er sprød pga. grønkål, spidskål og tortilla chips, og så er den cremet som resultat af salatost, creme fraiche og salsa.

Ingredienser


Salat

1/2 spidskål

125 g. grønkål

1 1/2 dl. bulgur

4 1/2 dl. vand

165 g. majs, en lille dåse

135 g. sorte bønner, en lille dåse

150 g. salatost

En håndfuld frisk persille

1 spsk. olivenolie

1/2 citron, saften heraf

Friskkværnet salt og peber

Toppings

6-8 stk. falafler

Syltede rødløg

50 g. tortilla chips

50 g. creme fraiche 9%

50 g. salsa

Fremgangsmåde


1

Tilbered falafler (3-4 stk. pr. person) efter pakkens anvisning. Skyl bulgur i koldt vand og kog det derefter i letsaltet vand i ca. 12 minutter ved middelvarme under hyppig omrøring.

2

Snit i mellemtiden skyllet spidskål, grønkål og persille fint og kom grøntsagerne i en skål med citronsaft og olivenolie. Masser kålen så den falder let sammen og bliver lettere at fordøje.

3

Dræn væsken fra dåsen med sorte bønner og majs og tilsæt så færdigkogt bulgur, salatost, sorte bønner og majs til salaten. Rør godt rundt og smag til med salt og peber.

4

Portionsanret salaten og top den med falafler, syltede rødløg, tortilla chips, cremefraiche og salsa.

Tips og Tricks


Drys gerne lidt chiliflager over salaten og tilsæt avocado, hvis du foretrækker det. Prøv også at vælge en stærk salsa, eller lav din egen for lidt ekstra smag. Erstat gerne salatosten med revet rød cheddar for at gennemføre den mexicanske smag. Glem endelig ikke at massere din kål - det lyder underligt, men det gør salaten lettere at tygge og fordøje, når den masseres med hænderne, til den falder let sammen og bliver mere blød.


Måltidssalat med grønkål og falaflerMexicansk inspireret salat med tortilla chips og salatost

Tags