Glutenfrie muffins med marcipan, mørk chokolade, mandler og kikærter. Mums! Og ja, du læste rigtigt - der er nemlig kikærter i de saftige muffins, men det kan du hverken smage eller fornemme. Kikærterne og marcipanen gør muffinsene svampede, og så bidrager kikærterne med proteiner og en god mæthedsfornemmelse. Man skal bestemt ikke lade sig skræmme af bælgfrugter i bagværk.
Ingredienser
25 g. finvalsede havregryn
40 g. mandelsplitter
210 g. kikærter fra dåse (drænet vægt)
120 g. friske dadler (målt med sten)
1/2 dl. mælk
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
100 g. marcipan
25 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Blend havregryn og halvdelen af mandelsplitterne fint i en foodprocessor.
Skyl kikærter og dadler grundigt og fjern stenene fra dadlerne. Tilsæt kikærter og udstenede dadler til foodprocessoren sammen med mælk, æg, bagepulver og vaniljesukker. Blend til en cremet dej.
Riv marcipan groft på et rivejern og tilsæt det til dejen. Blend igen. Hak chokoladen groft og rør det i dejen sammen med resten af mandelsplitterne.
Tips og Tricks
Muffinsene er glutenfrie, hvis du bruger glutenfrie havregryn. Hvis muffinsene skal være ekstra lækre, kan du smelte mørk chokolade over vandbad og smøre det på kagerne, når de er helt afkølede. Har du ikke mandelsplitter, kan du hakke en tilsvarende mængde hele mandler groft, og du kan naturligvis bruge plantemælk som alternativ til komælk.