Denne opskrift er en af dem, der altid bringer et smil frem hos mig og mine venner. Jeg bager den ofte, når jeg skal have noget ’’nemt’’ og ’’lækkert’’ med til gruppearbejdet eller på arbejde, hvor dagen nogle gange trænger til et ekstra boost.
Ingredienser
2 dl mælk (havre, komælk, mandel etc)
3 æg
3 spsk blødt smør eller margerine/becel
300g mel
300g sukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagpulver
½ tsk salt
1 tsk kanel
3 æbler skåret i tern
Evt. chokoladeknapper (jeg bruger 100 gram)
Fremgangsmåde
Vask og skyld dine æbler
Skræl dine æbler
Skær æblerne i små mundrette tern
Start med at slå æggene ud i en skål og tilsæt derefter mælk, pisk godt indtil æggene er slået helt ud.
Tilsæt derefter dit smør og pisk igen, det er okay at det ikke samler sig endnu, da smøren ikke har noget at binde sig til.
Tilsæt nu sukkeret og pisk i 3 min, nu skulle smøren gerne begynde at samle sig med resten af dejen.
Tilsæt nu vaniljesukker, kanel, salt og bagepulver og pisk godt
Kom i gradvist melet i og sørg for at piske godt og grundigt, så melet bliver fordel ud dejen
Fortsæt med at komme mel i indtil du har en dej, der minder om en meget tyk maling.
Kom nu 2 spsk. dej i din forme og drys derefter en lille håndfuld æblestykker og et par stykker chokolade. Top af med en halv spsk. dej. Gentag denne proces for alle 20 stk.
Bank din form eller bradepande med forme på let ned mod bordet for at fordele dejen ud og mindske luftlommer
Bag nu ved 200 grader i 15 min eller indtil de er let gyldne
Tips og Tricks
Selve dejen er en af mine basisdeje til muffins, så du kan sagtens ændre på fyldet alt efter smag og behov