Waldorfsalat er en cremet salat med valnødder, bladselleri, vindruer og æble vendt i en dressing af cremefraiche og fløde. I denne variant af den traditionelle salat erstattes fløde og creme fraiche af græsk yoghurt, hvilket tilsammen med kikærter gør salaten mættende og proteinrig. Server waldorfsalaten straks som tilbehør til svampesteg i butterdej, eller spis salaten som den er serveret med et godt stykke surdejsbrød til.
Ingredienser
1 æble
3 stængler bladselleri
1 dåse kikærter, 240 g. drænet vægt
150 g. vindruer
3 spsk. græsk yoghurt, 10 %
2 tsk. kokossukker
Friskkværnet salt og peber
50 g. valnødder til pynt
Fremgangsmåde
Skær æble og bladselleri i mundrette tern og kom dem i en skål. Dræn og skyl kikærter, halver vindruerne og rør kikærter og vindruer i skålen med æble og bladselleri.
Rør græsk yoghurt og kokossukker i salaten og smag til med salt og peber. Server salaten med grofthakkede valnødder.
Tips og Tricks
Vend gerne valnødderne i salaten eller rist dem kort på en tør pande og brug dem som pynt sammen med fintskårne æblebåde. Smag dressingen til med æblecidereddike, hvis dressingen mangler syrlighed og brug gerne rørsukker, hvis ikke du har kokossukker. Sørg for at bruge en græsk yoghurt med en højere fedtprocent, eftersom det gør dressingen mere cremet.