Køleskabsgrød kan laves på utallige måder, her er grøden fyldt med fibre, protein og knas i form af græskarkerner, hørfrø, chiafrø, mandler og havregryn. Grøden har en smuk farve og smager sødt af dadel og skovbær, og så er grøden krydret med lakridspulver. Køleskabsgrøden er nem at røre sammen aftenen forinden, den skal spises i ro og mag eller på farten.
Ingredienser
Grød
1 dl. frosne skovbær
1/2 dl. A38
1 dl. mælk
2 spsk. havregryn
1 spsk. chiafrø
1 spsk. mandler
1 tsk. græskarkerner
1 tsk. hørfrø
1 tsk. solsikkekerner
1 dadel
1/4 tsk. rålakridspulver
Et nip salt
Toppings
Banan
Mørk chokolade, hakket
Fremgangsmåde
Hæld kogende vand over de frosne bær og tilsæt dem til en lufttæt beholder med havregryn, chiafrø, hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner, rålakridspulver, salt, mælk og A38. Hak dadel og mandler groft og rør det i grøden, tilsæt evt. mere mælk. Opbevar på køl natten over og top grøden med bananskiver og revet mørk chokolade.
Tips og Tricks
Justér gerne mængden af mælk eller A38, så grøden får den konsistens, du synes bedst om. Prøv også at erstatte lakridspulver med kardemomme og revet ingefær, det smager skønt og passer godt til skovbærrene. Grøden smager også godt toppet med frisk appelsin og hakkede mandler.