Koldskålsknas


Morgenmad

Sofie Engkjær
Koldskåls topping

Koldskål og kammerjunker er et fast makkerpar, men hvis du får lyst til at spise koldskål til morgenmad eller som et andet hovedmåltid, vil jeg anbefale at drysse hjemmelavet koldskålsknas over koldskålen for mere mæthed. Knasen, eller granolaen, smager af vanilje og citron, og den er sprød og sød, hvilket komplimenterer den syrlige spise.

Ingredienser


3 spsk. honning

2 spsk. kokosolie

1 tsk. vaniljesukker

Et nip flagesalt

1 øko citron, skallen heraf

1 dl. mandler

1/2 dl. valnødder

1/2 dl. solsikkekerner

1 dl. risflager

2 dl. grovvalsede havregryn

1/2 dl. kokosmel

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt kokosolie og honning i en lille gryde. Tilsæt vaniljesukker, flagesalt og revet citronskal.

2

Hak mandler og valnødder groft. Tilsæt grofthakkede mandler, valnødder, solsikkekerner, risflager og havregryn til gryden og rør godt rundt.

3

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel granolaen herpå. Bag granolaen i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og vend den undervejs. Tilsæt kokosmel lige inden granolaen er færdigbagt og lad den køle af.

4

Hak mørk chokolade groft og rør det i granolaen.

Tips og Tricks


Som det er med opskrifter på mysli og granola, kan du variere ingredienserne. Undlad f.eks. mørk chokolade og brug andre frø, nødder og kerner. Tilsæt også gerne et drys kardemomme og opbevar koldskålsknasen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Husk at holde øje med knasen i ovnen, for den kan nemt få for meget – og spis den gerne til andet end koldskål.


KoldskålsknasKoldskåls granola

Tags