Kold brownie-grød


Morgenmad

Sofie Engkjær
Kold brownie-grød

Synes du også rå kagedej smager lige så godt (hvis ikke bedre) end færdigbagt kage? Så vil du formegentlig synes om den her kolde brownie-grød, som smager af browniedej men er fyldt med gode ingredienser såsom speltflager, havregryn, banan og chiafrø. Grøden er ovenikøbet god at spise på travle morgener, for den skal helst forberedes aftenen forinden, og så kan du toppe den med dine favoritter næste morgen.

Ingredienser


1/2 dl. speltflager

1/2 dl. havregryn

1/2 moden banan

1 dl. mælk el. plantedrik

1 spsk. græsk yoghurt

1 spsk. bagekakao

1 spsk. chiafrø

1 tsk. ahornsirup

Fremgangsmåde


1

Kom alle ingredienser i en skål og blend til en cremet grød med en stavblender. Opbevar grøden på køl natten over. Server grøden med bananskiver, peanutbutter og mørk chokolade.

Tips og Tricks


Hvis du foretrækker lidt struktur i din grød kan du undlade at blende den, men den blendede grød har konsistens som kagedej. Hvis du har glemt at røre grøden sammen aftenen forinden, så kan du fint gøre det samme morgen, men i så fald er det fint at vente mindst en time med at spise den, så den bliver ekstra cremet. Skal det være ekstra lækkert kan du røre chokoladeknapper i grøden, efter du har blendet den.


Brownie-grødBrownie overnight oats

Tags