Der findes et hav af forskellige crumbles såsom æblecrumble, rabarbercrumble, blåbærcrumble og denne version af en crumble, som er med kirsebær, hvid og mørk chokolade. En nem sommerlig dessert, der ikke kræver meget erfaring i køkkenet. Det gør heller ikke noget, at den har et rustikt udtryk, eftersom dejen fordeles ovenpå frugten i modsætning til en tærte. De friske kirsebær komplimenteres af den søde hvide chokolade og den bitre mørke chokolade, og så smager den særligt godt serveret med cremefraiche rørt med vaniljesukker.
Ingredienser
Kirsebær
500 g. kirsebær
Smør til formen
Crumble
100 g. smør
2 tsk. vaniljesukker
40 g. grovvalsede havregryn
40 g. finvalsede havregryn
60 g. sukker
30 g. hvid chokolade
30 g. mørk chokolade
1,5 dl. hvedemel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
Skyl kirsebær og skær dem i mindre stykker, mens stenene fjernes. Smør en tærteform med smør og fordel kirsebærrene i formen.
Brug hænderne til at blande blødt smør, vaniljesukker, havregryn, sukker og hvedemel sammen i en skål. Hak dernæst chokoladen i mindre stykker og tilsæt det til skålen med crumbledejen. Fordel crumbledejen over kirsebærrene og bag kirsebærcrumblen i midten af den opvarmet ovn til kagen er flot gylden, det tager 25-30 minutter. Servér kagen lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tips og Tricks
Brug gerne opskriften på crumbledejen som en grundopskrift og eksperimenter med forskellige frugter afhængig af sæson. Du kan også hakke et par håndfulde mandler og fordele dem ovenpå crumbledejen eller blot tilsætte mørk chokolade. Servér også gerne kagen med vaniljeis eller flødeskum til.