Her er en lækker opskrift til en sommer kirsebær marmelade. Denne opskrift bruger ikke så meget sukker da vi erstatter det med honning. Marmeladen overlever 1 til 2 måneder i køleskabet så sørge for at købe noget godt brød til at spise det med! Vil man have et lækkert og protein rigt sommer snak kan man også spise det med saltkiks og peanut butter.
Ingredienser
600g kirsebær
100g honning
1/2 citron
Fremgangsmåde
Rens kirsebærrene og sørg for at fjerne både sten og stamme.
Efter kirsebærrene er blevet renset og stenene er blevet fjernet, så blander man alle ingredienserne samme i en gryde og sætter den til at koge. Når blandingen er oppe at koge, så skruer du ned for varmen og lader det simre i 25 minutter imens du regelmæssigt presser kirsebærrene.
Efter der er gået 25 minutter, så vil du kunne se, at den er blevet mørkere og har fået en tykkere konsistens. Lad marmeladen køle lidt ned inden du hælder det over i en krukke.
Tips og Tricks
For at den skal kunne holde længere, så kan du varme din krukke op til 130 grader i en ovn før du hælder marmeladen over. Marmeladen skal hældes over imens krukken stadig er varm.