Ingen koldskål uden kammerjunkere - og helst de hjemmelavede af slagsen. Det er netop, hvad du får med denne nemme opskrift på sprøde kammerjunkere med et hint af citron, kardemomme og vanilje. Dejen kan hurtigt røres sammen, og så er kammerjunkerne lækre nok til, at du kan spise dem uden koldskål..
Ingredienser
100 g. hvedemel
30 g. fuldkornshvedemel
50 g. sukker
50 g. smør
1/4 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepasta
1 æg
1/2 økologisk citron, skallen heraf
Et nip salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Bland hvedemel, fuldkornshvedemel, sukker, kardemomme, bagepulver, revet citron og salt sammen i en skål. Tilsæt vaniljepasta og smuldr smørret med hænderne i melblandingen til du får en ensartet og samlet dej. Slå æg i dejen og ælt dejen kortvarigt med hænderne til dejen igen er samlet.
Lav små kugler af dejen på hver 5 gram og fordel kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk let på hver kugle, inden de bages til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 20 minutter. Lad kammerjunkerne afkøle på bagerist.
Tips og Tricks
Jeg har valgt at tilsætte kardemomme til dejen for lidt ekstra varme, det kan dog sagtens udelades, hvis du ønsker en mere traditionel smag. Vær opmærksom på at du ikke underbager dine kammerjunkere, for de skal helst være sprøde og knase let i den friske koldskål. Opbevar kammerjunkerne i en lufttæt beholder eller kagedåse.