En kop varm kakao på en kølig efterårs- eller vinterdag varmer både krop og sjæl. Denne opskrift på varm kakao smager som bonus sødt af jul, eftersom den er lavet på mørk chokolade med orangesmag og har et hint af kanel. Top kakaoen med flødeskum, revet chokolade og appelsinskal.
Ingredienser
Kakao
5 dl. mælk
1 spsk. kakaopulver
1,5 spsk. sukker
50 g. mørk chokolade med orangesmag
Et drys kanel
Topping
½ dl. piskefløde
Revet appelsinskal
Revet chokolade
Fremgangsmåde
Varm alle ingredienser til kakaoen i en lille gryde til lige under kogepunktet. Server med pisket flødeskum og revet appelsinskal og chokolade.
Tips og Tricks
Tilsæt evt. en kanelstang og hele stjerneanis efter smag til gryden og si krydderierne fra inden servering. Hvis du ikke er til chokolade med orangesmag, kan du naturligvis bruge almindelig mørk chokolade eller en anden chokolade med smag.