Jordbær- rabarberkompot


Tilbehør

Sofie Engkjær
Jordbær- rabarberkompot

Kompot smager godt som topping på havregrød, køleskabsgrød, yoghurt, ost elller brød. Denne opskrift på kompot er med rabarber og jordbær, og så er den sødet med dadler og honning. Ud over at smage skønt og sommerligt, så er den nem og hurtig at lave. Man kan sagtens anvende både frosne jordbær og rabarber, hvis ikke frugterne er i sæson, det er som regel også billigere.

Ingredienser


500 g. rabarber

250 g. jordbær, frosne

4 medjool dadler, uden sten

2 spsk. honning

1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde


1

Skyl rabarber og skær dem i tern sammen med de udstenede dadler. Derefter bringes alle ingredienser i kog under hyppig omrøring. Skru ned på middelvarme og rør til den ønskede konsistens er nået. Brug gerne en gaffel til at mose jordbærrene for en mere cremet konsistens.

2

Skold to glas med kogende vand og fordel den varme jordbær- rabarberkompot i dem.

Tips og Tricks


Prøv at koge jordbær- rabarberkompotten med en vaniljestang og smag til med citronsaft og citronskal. Hvis du foretrækker en mere syrlig kompot så prøv at tilsætte mindre honning eller undlad helt honning for at nøjes med dadler.


Jordbærkompot med rabarberRabarberkompot med jordbær

Tags