Hybenchutney


Tilbehør

Sofie Engkjær
Hyben chutney

Det bugner med orange og røde hyben i den danske sommer langs kyster, stier, i skove og haver. Pluk rigeligt med hyben, rens dem for kerner og frys skallerne, så kan du lave hybenmarmelade eller hybenchutney, når du længes efter smagen sommer. Her får du en nem opskrift på en kraftfuld hybenchutney velegnet til ost, smørrelse i sandwicher og som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser


200 g. hyben (rensede)

1 rødløg

1 æble

1-2 cm. ingefær

1 spsk. rosiner

50 g. sukker

Chiliflager efter smag

1/2 dl. balsamicoeddike

2 dl. vand

Friskkværnet salt

Fremgangsmåde


1

Skræl æblet og skær æble og rødløg i mundrette tern. Skræl ingefær og snit det fint.

2

Kom rensede hyben, rødløg, æble, ingefær, rosiner, sukker, chiliflager, balsamico og vand i en gryde. Lad det simre i 30 minutter. Krydr med salt og eventuelt flere chiliflager og mere sukker. Skold et glas og kom hybenchutneyen heri. Opbevar på køl.

Tips og Tricks


Tilsæt gerne flere rosiner eller tørrede abrikoser til gryden og brug frisk chili i stedet for chiliflager. Tilsæt også gerne mere frisk ingefær, hvis du ønsker en kraftigere smag. Du kan også tilsætte et par finthakkede hvidløgsfed. Som du nok kan fornemme, er det helt op til dig, hvor sød, stærk og kraftfuld din chutney skal være. Her får du en grundopskrift, du selv kan tilpasse.


HybenchutneyChutney med hyben

Tags