Det lyder mærkeligt med grøntsager i morgengrøden, men jeg lover dig for, at du ikke kan smage squashen i denne krydrede havregrød, som leder tankerne hen på squashkage. Den er perfekt sød og mild i smagen, og så er der noget fint ved at starte dagen med et skud grønt. Havregrød med squash er et skønt alternativ til klassisk havregrød og kan på samme vis toppes med nøddesmør, frugt, yoghurt, mysli, nødder o.s.v.
Ingredienser
1 dl grovvalsede havregryn
1 dl mandeldrik
1 1/2 dl vand
70 g squash
1 spsk rosiner
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 tsk chiafrø
En knivspids salt
Fremgangsmåde
Riv squashen groft og rør den sammen med de resterende ingredienser i en kasserolle.
Kog grøden op ved middelvarme under hyppig omrøring i et par minutter og lad derefter grøden koge ved svage varme, indtil den ønskede konsistens er nået - det tager typisk fem minutter.
Tips og Tricks
Skru gerne op for krydderierne og prøv eventuelt at tilføje lidt "pumpkin spice", hvis det er noget, du har på lager. Jeg har toppet grøden med græsk yoghurt, mandelsmør, poppet quinoa og lidt kokossukker - men kun fantasien sætter grænser, når det gælder toppings.