Havregrød med sød kartoffel og kakao


Morgenmad

Sofie Engkjær
Grød med kakao og sød kartoffel

Inspireret af en opskrift på sundere brownies med sød kartoffel, kakao og mørk chokolade, får du her en morgenmadsopskrift, hvis smag henleder tankerne til dekadente brownies med sød kartoffel. Grøden er altså lige noget for en brownie- og chokoladeelsker! Top chokoladegrøden med peanutbutter, mørk chokolade og frisk frugt.

Ingredienser


Havregrød

1 dl. havregryn

1 dl. mandeldrik

1 1/2 dl. vand

2 spsk. sød kartoffelpuré (kogt sød kartoffel blendet til en mos)

2 tsk. bagekakao

1 tsk. chiafrø

Et nip salt

Et nip vaniljepulver

Toppings

1 spsk. peanutbutter

Et stykke mørk chokolade

Peanuts

Fremgangsmåde


1

Kom alle grødens ingredienser i en lille gryde og bring grøden i kog på middelvarme under hyppig omrøring. Skru straks ned på lav varme og lad grøden koge ind, til den er cremet og har nået din foretrukne konsistens. Tilsæt eventuelt mere væske.

2

Server grøden med peanutbutter, et stykke mørk chokolade og eventuelt frisk frugt. Drys eventuelt lidt havsalt over chokoladen.

Tips og Tricks


Sød kartoffelpuré kan nemt laves ved, at du skræller et par søde kartofler, skærer dem i mundrette tern og koger dem i ca. 20 minutter, til de er møre. Si vandet fra og blend til en cremet mos. Opbevar mosen på køl, så kan du nemt røre et par skefulde sød kartoffelpuré i morgengrøden. Havregrøden er ikke sødet, så tilsæt gerne en hakket dadel, ahornsirup, honning eller kokossukker efter smag.


Chokolade-grødBrownie-grød

Tags