Inspireret af en opskrift på sundere brownies med sød kartoffel, kakao og mørk chokolade, får du her en morgenmadsopskrift, hvis smag henleder tankerne til dekadente brownies med sød kartoffel. Grøden er altså lige noget for en brownie- og chokoladeelsker! Top chokoladegrøden med peanutbutter, mørk chokolade og frisk frugt.
Ingredienser
Havregrød
1 dl. havregryn
1 dl. mandeldrik
1 1/2 dl. vand
2 spsk. sød kartoffelpuré (kogt sød kartoffel blendet til en mos)
2 tsk. bagekakao
1 tsk. chiafrø
Et nip salt
Et nip vaniljepulver
Toppings
1 spsk. peanutbutter
Et stykke mørk chokolade
Peanuts
Fremgangsmåde
Kom alle grødens ingredienser i en lille gryde og bring grøden i kog på middelvarme under hyppig omrøring. Skru straks ned på lav varme og lad grøden koge ind, til den er cremet og har nået din foretrukne konsistens. Tilsæt eventuelt mere væske.
Server grøden med peanutbutter, et stykke mørk chokolade og eventuelt frisk frugt. Drys eventuelt lidt havsalt over chokoladen.
Tips og Tricks
Sød kartoffelpuré kan nemt laves ved, at du skræller et par søde kartofler, skærer dem i mundrette tern og koger dem i ca. 20 minutter, til de er møre. Si vandet fra og blend til en cremet mos. Opbevar mosen på køl, så kan du nemt røre et par skefulde sød kartoffelpuré i morgengrøden. Havregrøden er ikke sødet, så tilsæt gerne en hakket dadel, ahornsirup, honning eller kokossukker efter smag.