Havregrød med græskarpuré og den amerikanske krydderiblanding pumpkin pie spice, som er en blanding af kanel, stødt muskatnød, ingefær, nelliker og allehånde er en varm og nærende start på dagen. Grøden er sødet med en dadel, men man kan sagtens tilsætte lidt ahornsirup for ekstra sødme, og hvis ikke man har pumpkin pie spice, så kan man nøjes med at tilsætte kanel eller lave sin egen varme krydderiblanding. Havregrøden smager i hvertfald godt på en kold morgen og med de rette toppings.
Ingredienser
1/2 dl. rugflager
1/2 dl. finvalsede havregryn
1 dl. havredrik el. anden mælk
1 1/2 dl. vand
1 medjool dadel, udstenet og i små stykker
1/2 tsk. pumpkin pie spice eller en blanding af kanel, stødt nellike, muskatnød, allehånde og ingefær. Du kan også sagtens nøjes med kanel.
1 tsk. chiafrø, kan undlades
Et nip salt
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienser i en kasserolle og bring grøden i kog. Skru ned på middelvarme og rør ofte. Lad grøden koge ind til den rette konsistens, tilføj evt. mere vand. Smag til og juster gerne på krydderierne. Det tager typisk omkring syv minutter for grøden at den nå den rette konsistens.
Tips og Tricks
Græskarpuré kan nemt laves ved at koge mundrette stykker af hokkaido græskar til de er møre, og derefter blendes de til en pure med en stavblender. Det kan gøres dagen forinden grøden laves og gerne i en større portion, så der er til flere serveringer. Havregrøden smager godt toppet med ristede valnødder, pekannødder eller med mandelsmør, græsk yoghurt og ikke mindst ahornsirup.