Dette er min yndlingsopskrift på glutenfri cookies uden raffineret sukker. Måske er det faktisk min yndlingscookieopskrift overhovedet, og det siger ikke så lidt, for jeg har smagt og bagt mange cookies! Cookiedejen er sødet med dadler og er uden mel, hvilket gør opskriften ideel at servere til glutenfrie gæster (så længe man bruger glutenfrie havregryn).
Ingredienser
75 g. smør ved stuetemperatur
8 friske dadler uden sten
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 nip flagesalt
1/2 dl. kokosmel
1 dl. grovvalsede havregryn
2 dl. finvalsede havregryn
60 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Brug en stavblender til at blende smør, dadler og æg sammen.
Rør bagepulver, vaniljesukker, flagesalt, kokosmel og havregryn i smørblandingen. Hak chokoladen groft og rør den i dejen.
Tril 8 kugler af dejen og tryk dem flade på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine havrecookies i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.
Tips og Tricks
Et godt tip er at opbevare dine havrecookies på køl, da det gør dem lidt sprødere. Hvis du ønsker en opskrift helt uden raffineret sukker, kan du erstatte vaniljesukkeret med vaniljepulver og chokoladen med rosiner eller hakkede nødder. Husk at bruge friske dadler, dem du køber i papæske!