Gyoza med tofu og svampe


Hovedret

Emi Suzuki
Dumplings med tofu og svampe

Der er rigtig mange gode opskrifter fra Japan. Her får du en vegetarisk opskrift på en af de meget udbredte - nemlig gyoza. Denne version bruger tofu, svampe, porre og kål. Det tager ikke lang tid at lave, hvis du køber dejen. Du kan finde den i langt de fleste asiatiske supermarkeder i de større byer.

Ingredienser


Gyoza

1 pakke gyoza dej

100 gram tofu

1/2 porre

2-3 blade spidskål

2-3 svampe (champignon eller shiitake)

2 forårsløg

1 tsk revet ingefær

1 tsk revet hvidløg

2 spsk majsstivelse

1 spsk sesamolie

1 tsk salt

1 spsk soya

Sauce

3 spsk soya sauce

1 spsk riseddike (eller en anden lys eddike)

1 spsk chili olie (kan købes i asiatisk butik)

Fremgangsmåde


1

Start med at lave fyldet. Snit grøntsager og tofu meget fint og kom salt ved. Dette hjælper til at få vandet ud af grøntsagerne. Riv ingefær og hvidløg over blandingen.

2

Tag det hakkede fyld op i dine hænder og pres noget af vandet ud. Hvis du ikke gør dette, kan dine gyoza blive for vandet og de vil derfor ikke blive sprøde. Kom herefter majsstivelsen i blandingen.

3

Nu skal du forme dine gyoza. Tag et stykke dej og kom en lille smule af din grøntsagsblanding i midten. Pas på ikke at komme for meget i, da du ellers ikke kan lukke dem ordentligt. Dyp din finger i et glas med vand og gør kanten våd hele vejen rundt på dejen.

4

Nu skal de lukke dem i siderne. Klem den ene af siderne sammen og lav små folder i dejen før du lukker dem hele vejen rundt. Du kan se hvordan det gøres i videoen nedenunder. Alternativt kan du bare klemme de våde sider sammen og lukke dem. Det er dog ikke den helt rigtige metode.

5

Nu skal dine dumplings på panden. Brug gerne en dyb pande med et låg. Kom lidt olie i panden og steg dem ved lidt høj varme med bunden nedad uden låg i 3 minutter indtil de får en fin farve. Kom herefter ca. 150 ml vand på panden og kom låget over. Lad dem dampe i 3 minutter ved middelhøj varme. De er færdige, når de er gennemsigtige i dejen.

6

Lad vandet fordampe og kom til sidste en teske sesamolie på panden. Lad dem stege et par minutter igen indtil de er dejlig sprøde. Bland din sauce og server sammen med dine dumplings.

Tips og Tricks


Du kan lave mange forskellige versioner af gyoza. Du kan sagtens prøve dig frem med nogle andre grøntsager, hvis du har dem liggende. Alle ingredienser er relativt almindelige i de asiatiske supermarkeder. Det kræver derfor ikke den store forberedelse før du kan lave en opskriften.




færdigt foldet dumplings som ikke endnu er blevet stegtdumplings som er klar til at blive spist

Tags