Krydrede dadelkugler med gulerod henleder tankerne til hjemmebagt gulerodskage, men du skal naturligvis ikke forvente at få en bid kage i munden, når du sætter tænderne i de lækre gulerodskugler. Du kan i stedet se frem til en smag af ristede pekannødder, søde dadler og velkendte krydderier - og det er jo næsten lige så lækkert som gulerodskage!
Ingredienser
100 g. friske dadler (fra papæske)
50 g. pekannødder
3 spsk. havregryn
1 mellemstor gulerod
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. stødt ingefær
1/4 tsk. kardemomme
1 nip flagesalt
Fremgangsmåde
Start med at riste pekannødderne på en tør pande ved middelvarme, til de er gyldne og dufter godt.
Skræl guleroden og riv den fint. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem i en foodprocessor sammen med ristede pekannødder, revet gulerod, havregryn, kanel, vanilje, stødt ingefær, kardemomme og flagesalt. Hvis dejen er meget klistret, kan du tilsætte flere havregryn.
Tril dejen til otte kugler og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl.
Tips og Tricks
Hvis du foretrækker det, kan du sagtens bruge mandler, valnødder eller en blanding af de to i stedet for pekannødder. Du kan også søde dadelkuglerne med lidt ahornsirup eller honning, og du kan trille dem i ristet kokosmel, ristede nødder, hampefrø eller havregryn, med mindre du vil fryse kuglerne. Tag gulerodskuglerne med i madpakken som det søde punktum eller nyd dem til dessert.