Gulerodsgrød med rosiner


Morgenmad

Sofie Engkjær
Gulerodsgrød med rosiner

Havregrød kan varieres på utallige måder, og det er endda muligt at putte lidt grønt i grøden for at optimere dagens indtag af grøntsager. Gulerodsgrød er derfor en simpel, nem og velsmagende måde at starte dagen sundt og grønt. Gulerødderne kan ikke smages men bidrager med struktur til den søde grød. Der er også rosiner og kanel i grøden, så den får smag af klassisk gulerodskage.

Ingredienser


1 dl grovvalsede havregryn

1 dl mandeldrik eller anden plantedrik

1 1/2 dl vand

2 små gulerødder

1 spsk rosiner

1 tsk kanel

1/2 tsk kardemomme

1 tsk chiafrø eller knust hørfrø

En knivspids salt

Fremgangsmåde


1

Riv gulerødderne groft og rør dem sammen med de resterende ingredienser i en kasserolle.

2

Kog grøden op ved middelvarme under hyppig omrøring i et par minutter og lad derefter grøden koge ved svage varme, indtil den ønskede konsistens er nået - det tager typisk fem minutter. Rør undervejs.

Tips og Tricks


Det kan ikke siges nok gange, men når det angår toppings, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Græsk yoghurt giver et syrligt indspark til den sødere grød, og peanutbutter er altid en god idé.


Gulerodsgrød med rosiner - OpskriftVegetar - Gulerodsgrød

Tags