Hvis du mangler en frisk og sprød salat til julebordet, vil jeg anbefale dig at lave denne nemme grønkålssalat med ristede kikærter, æble, tørrede tranebær, salatost og saltede mandler. Salaten er frisk, sprød og frugtig, og så er den hurtig at lave, hvis du køber en pose skyllet og snittet grønkål.
Ingredienser
Ristede kikærter
240 g. kikærter, svarende til 1 dåse
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Masseret grønkål
150 g. skyllet og snittet grønkål
1 spsk. olivenolie
Et nip salt
Salatfyld
100 g. salatost
50 g. tørrede tranebær
1 æble
50 g. saltede mandler
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Dræn kikærter for væske og skyl dem grundigt i en si. Dup kikærterne tørre og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber over kikærterne og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Masser grønkålen med olivenolie og et nip salt, til kålen falder let sammen.
Skær æble i tern og rør sammen med masseret grønkål, tranebær, salatost og ristede kikærter. Hak saltede mandler groft og drys over salaten inden servering.
Tips og Tricks
Som et alternativ til tørrede tranebær kan du tilsætte friske granatæblekerner eller hakkede dadler, du kan også tilsætte en kombination af de to. Prøv også at erstatte æble med pære eller salatost med stegt halloumi. Hvis du ønsker en fyldigere salat, kan du røre quinoa og bagt hokkaido græskar i salaten.