Grønkålssalat med ovnbagt butternut squash, salatost, tranebær og saltede mandler er en fyldig salat, som kombinerer sødme fra butternut squashen, fedme fra salatosten og knas fra mandlerne. Salaten kan spises som en måltidssalat serveret til et godt stykke surdejsbrød med smør eller som tilbehør til aftensmaden.
Ingredienser
200 g. finthakket grønkål
½ butternut squash
100 g. salatost i krydderolie
50 g. tørrede tranebær
2 håndfulde hakkede saltede mandler
2 tsk. citronsaft
Friskkværnet salt og peber
Olivenolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær butternut squash i fine skiver og kom skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber på dem, inden de bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.
Kom skyllet og finthakket grønkål i en skål og masser kålen med citronsaft, lidt olie fra salatosten, salt og peber. Tilsæt tørrede tranebær, bagt butternut squash, salatost og hakkede saltede mandler.
Tips og Tricks
Prøv at erstatte salatosten med halloumi eller grillost og tilsæt eventuelt granatæblekerner eller æble skåret i tern. Salaten smager også godt med pitabrød skåret i stave dyppet i hummus eller med ristede valnødder som alternativ til saltede mandler.