Hvis du har brug for ny salatinspiration, kan du starte med at lave den her enkle og sprøde salat med grønkål, quinoa, pære, gorgonzola og ristede valnødder. Server salaten som tilbehør til en varm efterårs- eller vinterret, eller spis den med godt brød til for et let måltid.
Ingredienser
Quinoa
1 1/2 dl. quinoa
5 dl. vand
Et nip salt
Grønkål
150 g. fintsnittet og skyllet grønkål
2 tsk. æblecidereddike
1 spsk. honning
Et nip salt
Fyld
2 stk. pærer
4 medjool dadler
75 g. gorgonzola
50 g. valnødder
Balsamicoglaze
Fremgangsmåde
Skyl quinoa grundigt og kog det i rigeligt vand i 12 til 15 minutter. Hæld det overskydende vand fra, når frøene er møre og har suget det meste af væsken til sig.
Masser grønkål med eddike, honning og salt til det falder let sammen.
Fjern kernehusene og skær pærer i fine både. Fjern sten og skær dadler i tern. Rør grønkål, kogt quinoa, pære og dadler godt sammen til en salat. Smuldr gorgonzola i salaten.
Rist valnødder kort på en tør pande ved middelvarme. Drys ristede valnødder over salaten, og dryp med balsamicoglace.
Tips og Tricks
Skal det være ekstra lækkert, kan du honningriste valnødderne - det vil du ikke fortryde! Du kan også vende pærerene med lidt æblecidereddike, salt, peber og sukker og bage dem, til de er gyldne og møre. Brug gerne en anden blå ost afhængig af, hvor stærk du foretrækker den. Her er der brugt ‘Bornzola’.