Krydret granola med pekannødder, græskarkerner, tørrede tranebær og mørk chokolade er en lækker måde at starte dagen på - om så granolaen nydes direkte fra glasset, serveret på yoghurt eller spist i en skål med mælk. Mulighederne er mange med den sprøde granola, som emmer af efterår. Den er i hvertfald blevet min favoritspise at starte dagen med.
Ingredienser
2 spsk. honning
2 spsk. smør
100 g. havregryn
60 g. rugflager
75 g. pekannødder, hakkede
1 dl. græskarkerner
1/2 dl. kokosmel
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
Et nip salt
1/2 dl. tranebær
40 g. chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom honning og smør i en kasserolle og lad det smelte sammen. I en skål blandes havregryn, rugflager, grofthakkede pekannødder, græskarkerner, kokosmel, kanel, kardemomme og et nip salt. Hæld blandingen af smør og honning over de tørre ingredienser i skålen og bland godt.
Beklæd en bageplade med bagepapir og kom granolaen på bagepladen, som placeres i midten af ovnen, hvor det bages i ca. 20 minutter til det er gyldent. Rør i det halvvejs med en dejskraber og pres granolaen ned, inden det færdigbages. Lad granolaen afkøle og tilsæt tørrede tranebær og chokolade.
Tips og Tricks
Skru gerne op for krydderierne og tilsæt også gerne kokosflager eller mælkechokolade fremfor mørk chokolade, hvis du foretrækker mere sødme. Vent også gerne med at røre i granolaen, til den er helt afkølet for en mere “chunky” granola.