Granola med pekannødder, græskarkerner og tranebær


Morgenmad

Sofie Engkjær
Granola med pekannødder

Krydret granola med pekannødder, græskarkerner, tørrede tranebær og mørk chokolade er en lækker måde at starte dagen på - om så granolaen nydes direkte fra glasset, serveret på yoghurt eller spist i en skål med mælk. Mulighederne er mange med den sprøde granola, som emmer af efterår. Den er i hvertfald blevet min favoritspise at starte dagen med.

Ingredienser


2 spsk. honning

2 spsk. smør

100 g. havregryn

60 g. rugflager

75 g. pekannødder, hakkede

1 dl. græskarkerner

1/2 dl. kokosmel

1/2 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

Et nip salt

1/2 dl. tranebær

40 g. chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Kom honning og smør i en kasserolle og lad det smelte sammen. I en skål blandes havregryn, rugflager, grofthakkede pekannødder, græskarkerner, kokosmel, kanel, kardemomme og et nip salt. Hæld blandingen af smør og honning over de tørre ingredienser i skålen og bland godt.

2

Beklæd en bageplade med bagepapir og kom granolaen på bagepladen, som placeres i midten af ovnen, hvor det bages i ca. 20 minutter til det er gyldent. Rør i det halvvejs med en dejskraber og pres granolaen ned, inden det færdigbages. Lad granolaen afkøle og tilsæt tørrede tranebær og chokolade.

Tips og Tricks


Skru gerne op for krydderierne og tilsæt også gerne kokosflager eller mælkechokolade fremfor mørk chokolade, hvis du foretrækker mere sødme. Vent også gerne med at røre i granolaen, til den er helt afkølet for en mere “chunky” granola.


Granola med tranebær og chokoladeGranola med græskarkerner og kokos

Tags