Søde, svampede og krydrede græskarmuffins med valnødder er den perfekte kage at servere i efteråret. Muffinsene er oplagte at have med på arbejde, i picnickurven eller med til uddeling i skolen. De er nemme og hurtige at røre sammen og minder lidt om gulerodskage i smag og konsistens.
Ingredienser
160 g. hokkaidogræskar
100 g. smør, stuetemperatur
125 g. brun farin
2 æg
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. pumpkin spice
50 g. valnødder
Evt. biscoff spread
Fremgangsmåde
Skær hokkaidogræskarret i tern og kog det i en gryde i ca. 20 minutter, til det er mørt. Si vandet fra og brug en stavblender til at blende ternene til en græskarpuré.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg, brun farin og blødt smør luftigt. Rør derefter græskarpuré i. Si hvedemel, bagepulver og pumpkin spice i dejen og rør sammen. Hak valnødder groft og vend dem i dejen.
Fordel dejen i 9 muffinsforme, fyld dem 3/4 op. (Hvis du ønsker en flydende midte af biscoff så tilsæt en teskefuld biscoff til hver muffin). Pynt med valnødder.
Bag dine græskarmuffins i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tips og Tricks
Har du ikke pumpkin spice, kan du nemt lave din egen blanding eller erstatte det med en tilsvarende mængde kanel. Lav pumpkin spice efter følgende opskrift: 1 tsk. kanel, ½ tsk. stødt ingefær, ¼ tsk. stødt muskatnød og ¼ tsk. stødt nellike. Du kan også forvandle dine simple muffins til cupcakes ved at lave en flødeostcreme af smøreost naturel, flormelis, citronsaft- og skal.