Du kender formegentlig bananbrød, men har du smagt græskarbrød? Det er et sødt og krydret brød/kage, som smager godt med tandsmør og en varm kop te i de kolde måneder. Spis brødet til morgenmad eller som et sødt mellemmåltid med figner og nøddesmør. Frys brødet ned i skiver med madpakkepapir mellem hvert stykke, hvis du har rester til overs.
Ingredienser
330 g. hokkaidogræskar uden skræl
2 æg
120 g. kokossukker
65 g. smør
150 g. hvid hvede fuldkornsmel
150 g. hvedemel
2 1/2 tsk. pumpkin spice
1/2 tsk. kardemomme
1/4 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. fint salt
50 g. rosiner
50 g. valnødder
Fremgangsmåde
Skær hokkaidogræskaret i tern og kog det i en gryde i ca. 20 minutter, til det er mørt. Si vandet fra og brug en stavblender til at blende ternene til en græskarpuré.
Smelt smør i en lille kasserolle.
I en ren skål piskes æg og kokossukker til en luftig masse. Pisk dernæst smeltet smør og græskarpuré i. Si hvid hvede fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver, pumpkin spice, kardemomme, vanilje og salt i dejen og rør godt rundt. Vend derefter rosiner og knuste valnødder i dejen. Hæld dejen i rugbrødsform beklædt med bagepapir og drys valnødder, kokossukker og kanel over dejen.
Bag græskarbrødet i midten af en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 50 minutter. Stik evt. en tandstik i midten af brødet, og når tandstikken kommer ren ud, er brødet færdigbagt.
Tips og Tricks
Har du ikke pumpkin spice? Så kan du bruge: 1 tsk. kanel, ½ tsk. stødt ingefær, ¼ tsk. stødt muskatnød og ¼ tsk. nelliker. Skru gerne op for mængden af krydderier. Hvis du ikke bryder dig om rosiner, kan du undlade dem og erstatte dem med mørke chokoladeknapper.