Græsk inspireret linsesalat med grønne linser, sorte oliven, agurk, peberfrugt, persille og fetaost er en nem og fyldig salat, som smager godt serveret til fladbrød, pesto og hummus. Salaten kan desuden serveres som tilbehør til falafler og grillede grøntsager.
Ingredienser
240 g. brune linser, evt. en dåse
160 g. sorte oliven, uden sten
1/2 agurk
1/2 rødløg
2 røde snackpeber
5 dadler, uden sten
150 g. salatost i tern
En håndfuld frisk persille
1 spsk. olivenolie
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Skyl brune linser og kom dem i en skål. Skær agurk, rødløg, dadler og peberfrugt i fine tern og rør det sammen med salatost og hakket persille i skålen med linser. Tilsæt olivenolie og smag til med salt og peber.
Tips og Tricks
Gør salaten mere fyldig og proteinrig ved at tilsætte kikærter og gør den mere sød ved at tilsætte granatæblekerner. Du kan eventuelt lave en dobbeltportion og lave en dressing af honning, citronsaft, olivenolie, salt og peber og opbevare dressingen i en beholder for sig, så har du nemme og friske måltider til et par dage. Top gerne salaten med en håndfuld hakkede saltede mandler.