Glutenfrie pandekager med hytteost - lyder det skørt? Jeg lover dig for, at du hverken kan smage eller fornemme hytteosten, men hytteosten gør, at din morgenmad er høj på protein og mætter godt. Pandekagerne er lavet med havremel, så glutenfrie gæster kan være med, og så smager de sødt af vanilje og sommerligt af citron. Nyd pandekagerne i alt sin enkelthed eller server dem med et udvalg af toppings.
Ingredienser
2 æg
200 g. hytteost
1,5 dl. havremel
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. kokossukker
1 citron, skallen heraf
1/2 citron, saften heraf
Et nip vaniljepulver el. 1tsk. vaniljesukker
Smør eller kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienser i en skål og blend til en jævn dej med en stavblender.
Smelt smør på en middelvarm pande og steg pandekagerne, til de er gyldne og gennembagte.
Tips og Tricks
Pandekagerne kan serveres med et drys sukker og revet citronskal eller med en skefuld græsk yoghurt, friske blåbær, hakkede mandler og en generøs mængde ahornsirup. Du kan med fordel lave en dobbeltportion og opbevare pandekagerne i en lufttæt beholder et par dage på køl, eller du kan fryse dem ned, så er der hurtig og luksuriøs morgenmad til travle dage. Pandekagerne kan indgå som et sundt indslag på brunchbordet.