Glutenfri muffins uden mel, der stadig er luftige og lette i konsistensen. Haps! Skynd dig i køkkenet og rør en nem muffindej sammen med mandelsmør, kanel, chokolade og squash. En genial opskrift, hvis du har en halv squash liggende, eller hvis du vil fylde hjemmet med duften af efterår.
Ingredienser
60 g. honning
200 g. squash (din mængde)
150 g. cremet mandelsmør
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
40 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt honningen i en lille gryde, og lad den køle af.
Riv squashen fint, og pres det meste af væsken ud.
Rør honning, revet squash, mandelsmør, æg, bagepulver og kanel sammen til en dej.
Hak chokoladen groft, og rør den i dejen.
Fordel dejen i otte muffinsforme, og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tips og Tricks
Hvis dit mandelsmør er uden salt, kan du tilsætte et nip flagesalt til dejen. Lav dit eget mandelsmør ved at blende ristede mandler i en kraftig foodprocessor, eller køb en færdiglavet version. Jeg foretrækker at bruge mørk chokolade, men du kan sagtens undlade det eller erstatte med mælkechokolade eller grofthakkede valnødder.