Glutenfrie muffins med squash og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Muffins med squash og chokolade

Glutenfri muffins uden mel, der stadig er luftige og lette i konsistensen. Haps! Skynd dig i køkkenet og rør en nem muffindej sammen med mandelsmør, kanel, chokolade og squash. En genial opskrift, hvis du har en halv squash liggende, eller hvis du vil fylde hjemmet med duften af efterår.

Ingredienser


60 g. honning

200 g. squash (din mængde)

150 g. cremet mandelsmør

2 æg

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

40 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt honningen i en lille gryde, og lad den køle af.

2

Riv squashen fint, og pres det meste af væsken ud.

3

Rør honning, revet squash, mandelsmør, æg, bagepulver og kanel sammen til en dej.

4

Hak chokoladen groft, og rør den i dejen.

5

Fordel dejen i otte muffinsforme, og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Hvis dit mandelsmør er uden salt, kan du tilsætte et nip flagesalt til dejen. Lav dit eget mandelsmør ved at blende ristede mandler i en kraftig foodprocessor, eller køb en færdiglavet version. Jeg foretrækker at bruge mørk chokolade, men du kan sagtens undlade det eller erstatte med mælkechokolade eller grofthakkede valnødder.


Glutenfrie muffinsGlutenfrie muffins med squash og chokolade

Tags