Glutenfrie cookies med hytteost


Dessert

Sofie Engkjær
Sundere cookies med hytteost og mandelmel

Proteinrige og glutenfrie cookies med hytteost, honning, mandelmel, havremel, kokosolie, vanilje og chokolade. En cookieopskrift, der hurtigt kan røres sammen og er ideel at servere for glutenfrie gæster (så længe havremelen er glutenfri). Lad dig ikke skræmme af hytteosten; den bidrager til, at cookiesene mætter godt, så du kan trygt skynde dig ud i køkkenet!

Ingredienser


200 g. hytteost

50 ml. akaciehonning

2 spsk. smeltet kokosolie (25 ml.)

40 g. havremel

100 g. mandelmel

1 tsk. vaniljesukker

50 g. chokolade 72%

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Blend hytteost, honning og kokosolie cremet og uden klumper.

3

Rør mandelmel, havremel og vaniljesukker i hytteostblandingen.

4

Hak chokolade groft og rør det i dejen.

5

Tril 8 kugler af dejen og tryk dem flade på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookiesene i midten af ovnen i ca. 16-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Det er vigtigt, at du blender hytteosten godt, så der ikke er klumper i dejen. Du kan med fordel bruge ahornsirup som alternativ til honning, og i stedet for at købe færdigt havremel kan du blende havregryn til fint mel i en kraftig foodprocessor. Opbevar dine cookies på køl.


Glutenfrie cookies med hytteostCookies med hytteost

Tags