Salsa er meget mere end tomatsalsa på glas købt i supermarkedet. Salsa kan laves nemt, hurtigt og billigt hjemme, og det skaber også anledning til at eksperimentere med forskellige udgaver. Denne opskrift på hjemmelavet tomatsalsa er med friske majs, koriander og rødløg. Spis den til mexicansk mad såsom tortilliapandekager med fyld eller nachos.
Ingredienser
2 stk. majskolber
250 g. cherrytomater
1/2 rødløg
En håndfuld friske koriander
1/2 lime, saften heraf
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Rens majskolber og kasser skrællen. Del majskolberne på midten og kog kolberne i letsaltet vand i 7 minutter.
I mellemtiden skæres tomater i kvarte, rødløg hakkes fint og koriander hakkes groft. Kom tomater, rødløg, koriander og limesaft i en skål. Når majskolberne har kogt færdigt skæres majs af kolberne, og de tilsættes til skålen med grøntsager. Rør majs, tomat, løg, koriander og limesaft godt sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt et drys sukker til blandingen.
Tips og Tricks
Hvis ikke friske majs er i sæson, kan du sagtens bruge majs fra frost eller undlade dem for flere tomater. Brug gerne en variation af cherrytomater, hvis du f.eks. kan få fat på en blanding af gule, orange og røde. Salsaen smager bedst serveret straks, eftersom tomaterne indeholder en del vand.