Dadelkugler med kakao, kaffe og kiks


Dessert

Sofie Engkjær
Dadelkugler med kiks

Kakao, kaffe og kiks - det lyder som et hyggeligt og lækkert eftermiddagssæt. Her er kakaoen, kaffen og kiksene samlet i en dadelkugle med ristede mandler og flagesalt. Opskriften er simpel. Du rister mandlerne på en tør pande, fjerner stenene fra dadlerne og blender alle ingredienser sammen til en klistret dej, som trilles til små kugler. Bum - så er der søde snacks til madpakken og kaffebordet.

Ingredienser


200 g. friske dadler med sten

70 g. mandler

6 havrekiks

2 spsk. bagekakao

1/4 tsk. flagesalt

1/2 dl. kold kaffe

Fremgangsmåde


1

Rist mandlerne på en tør pande ved middelvarme, til de får lidt farve. Blend ristede mandler og kiks til grove krummer i en foodprocessor.

2

Skyl dadlerne og fjern stenene. Tilsæt dadler (uden sten), bagekakao, flagesalt og kaffe til foodprocessoren og blend.

3

Tril små kugler og opbevar dem på køl i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Du kan sagtens servere dadelkuglerne for børn, selvom der er kaffe i, smagen er nemlig ikke særligt gennemtrængende. Hvis dejen er meget klistret, kan du tilsætte et par ekstra kiks eller havregryn. Du kan også rive lidt appelsinskal i dejen eller brug hasselnødder som alternativ til mandler, så smager dadelkuglerne lidt af Nutella.


Dadelkugler med kakaoDadelkugler med kaffe

Tags