Karamel smager skønt - det er jeg sikker på, de fleste kan blive enige om. Denne opskrift på sundere karamel er lavet på dadler og smager lige så skønt som klassisk dulce de leche. Dadelkaramellen kan spises som topping på havregrød, yoghurt eller som dip til sprøde æbler eller sågar i bagværk.
Ingredienser
16 friske dadler uden sten
1 dl vand
1/2 dl kokosmælk
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
Salt efter smag
Fremgangsmåde
Blend dadler, vand, kokosmælk og vaniljesukker. Smag derefter til med salt og kom karamellen på køl. Jeg bruger en stavblender, men en almindelig blender eller foodprocessor kan også bruges.
Tips og Tricks
Juster mængden af salt alt efter smag. Jeg foretrækker, at salten kan smages, så dadelkaramellen minder om saltkaramel. Prøv at toppe din havregrød med dadelkaramel, ristede mandler og æble - en perfekt og afbalanceret kombination at starte dagen med.