Dadelbarer med smag af kaffe og kakao


Dessert

Sofie Engkjær
dadlebarer med kakao og kaffe smag

Jeg har tidligere delt min opskrift på dadelkugler, og da jeg skulle til at lave endnu en portion, fik jeg i stedet lyst til at eksperimentere videre med sundere søde sager lavet på dadler. Det resulterede i dadelbarer med smag af chokolade, kaffe og appelsin. En lækker, sund og nærende snack til at give energi og madglæde. De smager dejligt i selskab med en kop kaffe eller te.

Ingredienser


200 g friske dadler

100 g havregryn

2 spsk friskpresset appelsinsaft/juice

1 tsk friskkværnet kaffe eller 1 tsk nescafe opløst i en smule kogende vand

1,5 spsk kakao

Revet skal af en halv usprøjtet appelsin

25 g hasselnødder

Knivspids salt

40 g mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde


1

Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 7 minutter.

2

Put dernæst alle ingredienser, undtagen chokolade, i en foodprocessor og blend indtil ingredienserne har samlet sig til en ensartet dej. Hvis dejen er for våd tilføj da lidt mere havregryn - er den derimod for tør så hæld lidt ekstra appelsinsaft i dejen.

3

Kom dejen i et lille fad beklædt med bagepapir og tryk den ud i fadet med fingrene og pynt med smeltet chokolade, hakkede hasselnødder og eventuelt frysetørrede jordbær.

4

Kom fadet på køl i et par timer og skær derefter dadelbarer i den ønsket størrelse og opbevar dem på køl.

Tips og Tricks


Er du mere til dadelkugler? Så tril i stedet dejen til kugler og vend dem i ristede hasselnødder, kokosmel, kakaopulver eller frysetørrede jordbær eller hindbær.


de lækreste dadlebarer man kan finde.

Tags