Jeg har tidligere delt min opskrift på dadelkugler, og da jeg skulle til at lave endnu en portion, fik jeg i stedet lyst til at eksperimentere videre med sundere søde sager lavet på dadler. Det resulterede i dadelbarer med smag af chokolade, kaffe og appelsin. En lækker, sund og nærende snack til at give energi og madglæde. De smager dejligt i selskab med en kop kaffe eller te.
Ingredienser
200 g friske dadler
100 g havregryn
2 spsk friskpresset appelsinsaft/juice
1 tsk friskkværnet kaffe eller 1 tsk nescafe opløst i en smule kogende vand
1,5 spsk kakao
Revet skal af en halv usprøjtet appelsin
25 g hasselnødder
Knivspids salt
40 g mørk chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 7 minutter.
Put dernæst alle ingredienser, undtagen chokolade, i en foodprocessor og blend indtil ingredienserne har samlet sig til en ensartet dej. Hvis dejen er for våd tilføj da lidt mere havregryn - er den derimod for tør så hæld lidt ekstra appelsinsaft i dejen.
Kom dejen i et lille fad beklædt med bagepapir og tryk den ud i fadet med fingrene og pynt med smeltet chokolade, hakkede hasselnødder og eventuelt frysetørrede jordbær.
Kom fadet på køl i et par timer og skær derefter dadelbarer i den ønsket størrelse og opbevar dem på køl.
Tips og Tricks
Er du mere til dadelkugler? Så tril i stedet dejen til kugler og vend dem i ristede hasselnødder, kokosmel, kakaopulver eller frysetørrede jordbær eller hindbær.