Vegetarisk mad er ikke kedeligt, og det er denne suppe et fremragende eksempel på. Frisk ingefær, chili og karrypasta skaber en smagfuld suppe, som ovenikøbet er nem og egner sig særligt godt som en simpel hverdagsret. Den kan fryses ned, nydes til frokost, aftensmad og i selskab med andre.
Ingredienser
1 blomkål
1 rød peberfrugt
1 cm revet ingefær
1/2 tsk hakket frisk chili
1 fed hvidløg
2 løg
3 tsk karrypasta
1 spsk tomatpuré
1 spsk mandelsmør
1 dåse kokosmælk
600 ml vand
1 boulionterning
Salt
Citronsaft
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skyl og halvér peberfrugten og rens for kerner. Placer dernæst peberfrugten med snittet nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl peberfrugten med olivenolie og bag den i ovnen i cirka 20 minutter.
Hak løg, hvidløg og chili. Riv ingefær og steg det i olie i en stor gryde til løgene er klare og gyldne. Tilsæt karrypasta og tomatpuré.
Tilsæt hakket blomkål og svits et par minutter på middelvarme. Tilsæt kokosmælk, vand, bouillonterning og mandelsmør og lad suppen småkoge, indtil blomkålen er mør.
Fjern skrællen fra peberfrugten og kom peberfrugten i gryden. Blend suppen og smag til med salt og citronsaft. Tilsæt eventuelt lidt ekstra kogende vand, hvis du ønsker en mere flydende suppe. Top med græsk yoghurt, frisk koriander og ristede mandler.
Tips og Tricks
Justér gerne mængden af væske i suppen, hvis du ønsker en tykkere eller mere flydende suppe. Du kan også putte et par gulerødder i suppen og toppe den med ristede kikærter.