Cowboy caviar


Mexicansk inspireret salat

Når du hører navnet ‘cowboy caviar’ er det formegentlig ikke en sprød og frisk mexicansk inspireret salat, du forestiller dig. Skub tankerne om fisk og cowboys til side og forestil dig i stedet en grov salsa med majs, bønner, tomat, peberfrugt, avocado, oliven, salatost, koriander og en frisk dressing med lime og chiliflager. Salaten kan spises som dip til tortillachips, som det også er tilfældet med den populære green goddess salat.

Ingredienser


Salat

140 g. majs fra dåse

240 g. sorte bønner fra dåse

100 g. kikærter

1 avocado

1 rød peberfrugt

165 g. sorte oliven uden sten

1/2 rødløg

En håndfuld friske koriander

100 g. salatost i blok

Dressing

2 spsk. olivenolie

1 lime, saften heraf

2 tsk. balsamicoeddike

2 tsk. kokossukker

Et nip chiliflager

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Dræn bønner, kikærter og majs for væske og skyl dem grundigt i en si og lad dem dryppe af.

2

Snit grøntsager fint og hak koriander groft. Kom grøntsagerne i en skål sammen med majs, bønner og smuldret salatost.

3

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og rør rundt. Server med tortillachips.

Tips og Tricks


Den oprindelige opskrift på ‘cowboy caviar’ bruger sortøjebønner, men dem kan du erstatte med kidneybønner, kikærter, som i opskriften her, eller andre bønner efter din smag. Du kan også tilsætte persille som alternativ til koriander, hvis du ikke bryder dig om smagen af koriander. Server salat-dippen som en velkomstsnack med hjemmelavede tortillachips lavet af udskårne trekanter af tortillapandekager bagt i ovnen med lidt olivenolie, salt og peber.


Cowboy caviarGrov mexicansk salsa

Tags