Når du hører navnet ‘cowboy caviar’ er det formegentlig ikke en sprød og frisk mexicansk inspireret salat, du forestiller dig. Skub tankerne om fisk og cowboys til side og forestil dig i stedet en grov salsa med majs, bønner, tomat, peberfrugt, avocado, oliven, salatost, koriander og en frisk dressing med lime og chiliflager. Salaten kan spises som dip til tortillachips, som det også er tilfældet med den populære green goddess salat.
Ingredienser
Salat
140 g. majs fra dåse
240 g. sorte bønner fra dåse
100 g. kikærter
1 avocado
1 rød peberfrugt
165 g. sorte oliven uden sten
1/2 rødløg
En håndfuld friske koriander
100 g. salatost i blok
Dressing
2 spsk. olivenolie
1 lime, saften heraf
2 tsk. balsamicoeddike
2 tsk. kokossukker
Et nip chiliflager
Salt og peber
Fremgangsmåde
Dræn bønner, kikærter og majs for væske og skyl dem grundigt i en si og lad dem dryppe af.
Snit grøntsager fint og hak koriander groft. Kom grøntsagerne i en skål sammen med majs, bønner og smuldret salatost.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og rør rundt. Server med tortillachips.
Tips og Tricks
Den oprindelige opskrift på ‘cowboy caviar’ bruger sortøjebønner, men dem kan du erstatte med kidneybønner, kikærter, som i opskriften her, eller andre bønner efter din smag. Du kan også tilsætte persille som alternativ til koriander, hvis du ikke bryder dig om smagen af koriander. Server salat-dippen som en velkomstsnack med hjemmelavede tortillachips lavet af udskårne trekanter af tortillapandekager bagt i ovnen med lidt olivenolie, salt og peber.