Couscoussalat med ristede kikærter og grillost er en nem, mættende og velsmagende salat, som er perfekt at have med i madpakken, men det er også oplagt at servere salaten som tilbehør til aftensmaden eller som en måltidssalat med cremefraiche og lidt brød til.
Ingredienser
1 dåse kikærter, ca. 240 g.
200 g. grillost
100 g. couscous
2 dl. kogende vand
1/2 rødløg
1 fed hvidløg
1/2 grøntsagsboullionterning
1 rød peberfrugt
1 avocado
2 gulerødder
1/2 citron, saften heraf
Friskkværnet salt og peber
Olivenolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Dræn kikærter og skyld dem grundigt, inden de kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber over dem og bland godt. Bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde.
Hak hvidløg og løg fint og riv dernæst gulerødder fint på et rivejern. Tilsæt lidt olivenolie til en middelvarm kasserolle og steg gulerødder, løg og hvidløg i et par minutter. Skyl couscous og tilsæt det, kogende vand og grøntsagsboullionterning til kasserollen med stegt grønt. Rør godt, sluk for blusset og lad couscoussen trække under et grydelåg.
Skær grillost i tern og steg det i olivenolie på en middelvarm pande. Steg ternene et par minutter på hver side, til de er gyldne.
Skær peberfrugt og avocado i tern og kom det i en skål med ristede kikærter, couscous og halloumi. Rør godt sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tips og Tricks
Prøv at tilsætte 1 tsk. stødt paprika til kikærterne eller et drys chiliflager. Du kan også tilsætte en håndfuld hakkede koriander eller persille til salaten eller erstatte grillost med halloumi eller fetaost. Hvis du ønsker at servere en dressing til salaten så prøv aioli, chilimayo eller lav selv en nem cremefraichedressing med cremefraiche, et skvæt citronsaft, salt, peber og hakket persille.