Hvis du er løbet tør for smør og har lyst til cookies, har du fundet den rette opskrift! Her får du en opskrift på lækre cookies med dadler, valnødder og chokolade – bagt med olivenolie. Olien gør dine cookies sprøde og saftige, og dadlerne tilføjer ekstra sødme, da opskriften indeholder mindre sukker.
Ingredienser
30 g rørsukker
1 lille æg
60 ml. olivenolie
40 g. havregryn
60 g. hvid hvede fuldkornsmel
1/2 tsk. bagepulver
3 stk dadler
30 g. mørk chokolade
30 g. valnødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, æg og olivenolie sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.
Rør havregryn, mel og bagepulver i æggeblandingen. Hak dadler, chokolade og valnødder groft, og rør det i dejen.
Tril seks kugler af dejen, og tryk dem flade på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i cirka 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tips og Tricks
Brug gerne medjool- eller tørrede dadler, men hvis du har friske dadler (dem i papæske), kan de også bruges – i så fald bør du opbevare dine cookies på køl. Du kan sagtens undlade chokolade eller bruge en anden chokolade end mørk. Jeg kan bl.a. anbefale mørk chokolade med appelsin - mums! Tilsæt også gerne et nip vaniljepulver eller 1/2-1 tsk. vaniljesukker.