Cookies med olivenolie


Dessert

Sofie Engkjær
Cookies med dadler og chokolade

Hvis du er løbet tør for smør og har lyst til cookies, har du fundet den rette opskrift! Her får du en opskrift på lækre cookies med dadler, valnødder og chokolade – bagt med olivenolie. Olien gør dine cookies sprøde og saftige, og dadlerne tilføjer ekstra sødme, da opskriften indeholder mindre sukker.

Ingredienser


30 g rørsukker

1 lille æg

60 ml. olivenolie

40 g. havregryn

60 g. hvid hvede fuldkornsmel

1/2 tsk. bagepulver

3 stk dadler

30 g. mørk chokolade

30 g. valnødder

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader.

2

Pisk sukker, æg og olivenolie sammen, indtil det bliver lyst og luftigt.

3

Rør havregryn, mel og bagepulver i æggeblandingen. Hak dadler, chokolade og valnødder groft, og rør det i dejen.

4

Tril seks kugler af dejen, og tryk dem flade på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag cookies i cirka 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Tips og Tricks


Brug gerne medjool- eller tørrede dadler, men hvis du har friske dadler (dem i papæske), kan de også bruges – i så fald bør du opbevare dine cookies på køl. Du kan sagtens undlade chokolade eller bruge en anden chokolade end mørk. Jeg kan bl.a. anbefale mørk chokolade med appelsin - mums! Tilsæt også gerne et nip vaniljepulver eller 1/2-1 tsk. vaniljesukker.


Cookies med olivenolieFuldkorncookies

Tags