Cookies med marcipan og mørk chokolade er nemme konfektagtige cookies, som er gode at have med på tur, i skole eller arbejde. Fra du går i køkkenet og starter opskriften, kan du få lune cookies inden for en halv time, og så holder de sig sprøde i en lufttæt beholder i flere dage, hvis ikke de spises inden da.
Ingredienser
125 g. smør
100 g. sukker
50 g. brun farin
1 æg
80 g. marcipan
50 g. fuldkornshvedemel
150 g. hvedemel
0,5 tsk. groft salt
1 tsk. vaniljesukker
100 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk smør, sukker og brun farin lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt æg og pisk igen. Riv marcipan groft og rør det forsigtigt i cookiedejen. Derefter røres fuldkornshvedemel, hvedemel, salt og vaniljesukker i dejen. Hak chokoladen groft og rør det i dejen.
Beklæd to bageplader med bagepapir og tril 12 ens kugler af cookiedejen og fordel 6 styk på hver bageplade med god plads. Bag dine cookies i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Tips og Tricks
Det gode ved cookies er, at de nemt kan varieres og tilpasses dine smagsløg. Prøv f.eks. at tilsætte chokolade med smag såsom choko-orange, eller tilsæt en håndfuld hakkede mandler og et drys kanel eller kardemomme. Brug også gerne lys chokolade, hvis ikke du er til mørk.