Cookies med marcipan og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Cookies med marcipan og chokolade

Cookies med marcipan og mørk chokolade er nemme konfektagtige cookies, som er gode at have med på tur, i skole eller arbejde. Fra du går i køkkenet og starter opskriften, kan du få lune cookies inden for en halv time, og så holder de sig sprøde i en lufttæt beholder i flere dage, hvis ikke de spises inden da.

Ingredienser


125 g. smør

100 g. sukker

50 g. brun farin

1 æg

80 g. marcipan

50 g. fuldkornshvedemel

150 g. hvedemel

0,5 tsk. groft salt

1 tsk. vaniljesukker

100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Pisk smør, sukker og brun farin lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt æg og pisk igen. Riv marcipan groft og rør det forsigtigt i cookiedejen. Derefter røres fuldkornshvedemel, hvedemel, salt og vaniljesukker i dejen. Hak chokoladen groft og rør det i dejen.

3

Beklæd to bageplader med bagepapir og tril 12 ens kugler af cookiedejen og fordel 6 styk på hver bageplade med god plads. Bag dine cookies i cirka 12-15 minutter, til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.

Tips og Tricks


Det gode ved cookies er, at de nemt kan varieres og tilpasses dine smagsløg. Prøv f.eks. at tilsætte chokolade med smag såsom choko-orange, eller tilsæt en håndfuld hakkede mandler og et drys kanel eller kardemomme. Brug også gerne lys chokolade, hvis ikke du er til mørk.


Cookies med marcipan Cookies med chokolade

Tags