Hvis du har lyst til at bage cookies, der ikke er de traditionelle chocolate chip cookies, kan jeg anbefale denne opskrift på cookies med kakao, After Eight chokolade og valnødder. Det er en nem opskrift med minimal opvask og simple ingredienser, og opskriften er en god måde at få brugt eventuelle chokoladerester fra julen eller påsken. Et godt tip er at røre dejen sammen dagen inden servering, så dejen kan få lov til at trække natten over på køl, men du kan naturligvis også hoppe i køkkenet med det samme, og så vil dit køkken dufte af nybagte cookies inden for de næste 30 minutter.
Ingredienser
75 g. smør v. stuestemperatur
50 g. brun farin
50 g. sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. groft salt
20 g. bagekakao
40 g. fuldkornshvedemel
60 g. hvedemel
25 g. valnødder
50 g. After Eight chokolade
Fremgangsmåde
Pisk smør, brun farin og sukker godt sammen med en håndmixer i en skål. Tilsæt æg og pisk, til du får en lys og luftig blanding. Pisk kort bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen. Pisk derefter kakao, fuldkornsmel og hvedemel i dejen, til dejen er glat og ensartet. Hak valnødder og chokolade groft og rør i dejen. Opbevar eventuelt dejen på køl natten over.
Tænd ovnen på 180 gradet varmluft og tril 8 kugler af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine cookies i ca. 15 minutter og lad dem køle af på en bagerist.
Tips og Tricks
Hvis du foretrækker det, kan du bruge en tilsvarende mængde mørk chokolade med mintsmag, og du kan tilsætte mandler eller hasselnødder i stedet for valnødder. Foretrækker du cookies uden nødder, kan du naturligvis bare undlade dem. Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder og tag dem med på picnic eller nyd dem i sofaen med en god kop kaffe.