Hvis du er lige så vild med at slikke kagerester af piskeriset, som jeg er, så er den her opskrift lige noget for dig. Cookie dough lavet med kikærter, dadler, peanutbutter, vanilje og mørk chokolade er en lækker, cremet og proteinrig cookie dough, som mætter og smager godt. Blend opskriftens ingredienser sammen til en cremet ‘dej’, rør chokolade i og spis straks.
Ingredienser
230 g. kikærter fra dåser (drænet vægt)
7 friske dadler
2 spsk. peanutbutter
1 tsk. vaniljesukker
Et nip flagesalt
1 spsk. vand
25 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Skyl kikærter og dadler grundigt. Fjern stenene fra dadlerne og blend kikærter, dadler, peanutbutter, vaniljesukker, flagesalt og vand til en cremet ‘dej’ i en foodprocessor. Tilsæt eventuelt mere vand.
Hak chokolade groft og rør chokoladen i kikærtedejen. Opbevar cookie doughen på køl.
Tips og Tricks
Juster mængden af væske afhængig af, hvor kraftig din foodprocessor er. Du kan eventuelt bruge mandeldrik som alternativ til vand, og du kan tilsætte et nip kardemomme eller vaniljepulver. Tilsæt også gerne mælkechokolade eller grofthakkede ristede nødder. Spis cookie doughen direkte fra skålen med en ske, brug dem som dip til friske æblebåde eller smør den på vafler eller pandekager.