Cookie dough med kikærter


Dessert

Sofie Engkjær
Sund cookie dough

Hvis du er lige så vild med at slikke kagerester af piskeriset, som jeg er, så er den her opskrift lige noget for dig. Cookie dough lavet med kikærter, dadler, peanutbutter, vanilje og mørk chokolade er en lækker, cremet og proteinrig cookie dough, som mætter og smager godt. Blend opskriftens ingredienser sammen til en cremet ‘dej’, rør chokolade i og spis straks.

Ingredienser


230 g. kikærter fra dåser (drænet vægt)

7 friske dadler

2 spsk. peanutbutter

1 tsk. vaniljesukker

Et nip flagesalt

1 spsk. vand

25 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Skyl kikærter og dadler grundigt. Fjern stenene fra dadlerne og blend kikærter, dadler, peanutbutter, vaniljesukker, flagesalt og vand til en cremet ‘dej’ i en foodprocessor. Tilsæt eventuelt mere vand.

2

Hak chokolade groft og rør chokoladen i kikærtedejen. Opbevar cookie doughen på køl.

Tips og Tricks


Juster mængden af væske afhængig af, hvor kraftig din foodprocessor er. Du kan eventuelt bruge mandeldrik som alternativ til vand, og du kan tilsætte et nip kardemomme eller vaniljepulver. Tilsæt også gerne mælkechokolade eller grofthakkede ristede nødder. Spis cookie doughen direkte fra skålen med en ske, brug dem som dip til friske æblebåde eller smør den på vafler eller pandekager.


Cookie tough uden sukkerCookie dough

Tags